Mokausi gaminti pats

Tikslu  paskatinti vaikus vartoti daugiau ir įvairesnių vaisių bei daržovių, su Drugelių grupės ugdytiniais bei mokytojomis Elyte ir  Virginija nusprendėme pasigaminti vitaminizuotą priešpiečių trapučių ir vaisių/daržovių užkandį.  Recepto užrašymui interaktyviame ekrane vaikai nupiešė sudedamąsias patiekalo dalis ir pabandė užrašyti jų pavadinimo pirmąją raidę. Darbas  vyko sklandžiai, nes kiekvienas norėjo pademonstruoti savo gebėjimus. Visi ugdytiniai turėjo galimybę pasigaminti užkandį iš tarkuotų morkų,pjaustytų apelsinų, obuolių, kriaušių, mandarinų, kivių , laužytų kukurūzų trapučių ir jogurto-medaus užpilo. Gaminant vaikams pasiūlyta pagalvoti apie maisto tvarumą, jo švaistymą-įsidėti tiek ir tokių produktų , kiek pajėgs suvalgyti. Drauge pasidžiaugėme ir pasigėrėjome, kiek skirtingų skonių ir spalvų užkandžių pasigaminome. Pasiūlėme sugalvoti užkandžių pavadinimus, kurie atitiktų  jų išvaizdą ir sudėtį. „Katinėlis“, „ Linksmieji obuoliukai“, „ Pats skaniausias užkandis“, „Pavasaris“ ir dar daug kitų, kuriuos vardino vaikai. Visi tvirtai nusprendėme- be galo skanu, kai pats gaminu.

Veiklos metu buvo siekiama : supažindinti su pačiais paprasčiausiais technologiniais procesais, įtvirtinti asmens higienos žinias, skatinti maisto nešvaistymą , kuo įvairesnį produktų derinimą bei jų vartojimą.

Parengė dietistė Daiva Laurinavičienė

Nuotraukos:
Daiva Laurinavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas