Eksperimentuok su maisto produktais

Pažinti ir suvokti mus supančią aplinką  vaikai pradeda per savo patirtis. Tuo tikslu su Gintarėlių, Bitučių ir Smalsučių grupės vaikučiais  Lauko klasėje atlikome keletą eksperimentų su maisto produktais.

Pirmu atliktu eksperimentu buvo siekiama parodyti, kodėl svarbu plauti rankas, kokią naudą suteikia rankų plovimas ir muilas. Vaikai džiūgavo matydami, kaip bakterijos bėga į šalis nuo švaraus pirštuko.

Antru eksperimentu  panaudodami spalvotus saldainiukus ir šiltą vandenį pabandėme“„sugauti“vaivorykštę lėkštėje. Besiliejančios spalvos atrodė magiškai ir nevienam užgniaužė kvapą.

Trečias eksperimentas -plastelino gamyba iš jogurto ir krakmolo visiems dalyviams atrodė paslaptingiausiai. Sunkiausiai sekėsi įvardinti plasteliną dažančią medžiagą- kario prieskonius. Smagiausia šio eksperimento dalis buvo paliesti rankomis ir pajusti minkštą ir švelnią plastelino konsistenciją. Kai kurie iš dalyvių išdrįso  netgi palaižyti iš maisto produktų sukurtą plasteliną.

Smagiai praleidę laiką Lauko klasėję ir įgyję naujų žinių apie maisto produktus, eksperimentų dalyviai išskubėjo pasidžiaugti  paskutiniais saulės spinduliais.

 

Parengė maitinimo organizavimo specialistė Daiva Laurinavičienė

Autorius:
Daiva Laurinavičienė

Nuotraukos:
Daiva Laurinavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas