Vilniaus lopšelis-darželis „Varpelis“

Kaip atkeliauja maistas ant mano stalo

Tikslu suprasti   maisto produktų kelionę  nuo parduotuvės  iki stalo ,Boružėlių grupės vaikai apsilankė darželio virtuvėje  ir maisto produktų sandėlyje. Pažintį pradėjo  nuo sandėliavimo patalpų ir maisto produktų laikymui skirtų  įrengimų. Aptarė, kodėl būtina pieno, mėsos  ir kitus  produktus laikyti  šaldytuvuose ir šaldikliuose, kam reikalingi termometrai šiuose įrengimuose. Vaikams buvo smalsu,  kodėl  skirtingos produktų grupės laikomos atskiruose šaldytuvuose, o namuose-visi produktai viename šaldytuve.  Susidomėję apžiūrinėjo lentynose sandėliuojamus grūdinius produktus. Jų įvairovė ir gausa nustebino ne vieną. Susipažinti su technologinių įrengimų paskirtimi padėjo virtuvės darbuotojos Oksana ir Jolita. Tešlos maišyklės paskirtį ir veikimo principą vaikai jau žinojo, bet kam reikalingas adatinis termometras gaminant patiekalus- tapo neįmenama mįsle.  Kai kuriems iš vaikų net gi pasisekė pamatuoti maltinio temperatūrą

Autorius:
Daiva Laurinavičienė

Nuotraukos:
Daiva Laurinavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas